fidelis noiembrie 2021 1

Titluri de stat Fidelis noiembrie 2021

Avem o noua serie de titluri de stat Fidelis si asa cum anticipam dobanzile sunt mai mari fata de celelalte emisiuni din acest an.

Totusi, la o rata a inflatiei de 7.9% raportata la RON la luna octombrie 2021, dobanzi inca sunt mult sub inflatie.

In acelasi timp dobanzile sunt peste majoritatea dobanzilor bancare care la putine banci depasesc 3% (impozabil) pe an si potrivit declaratiei ministrului de finante peste nivelul titlurilor de stat tranzactionate pe piata secundara interbancara.

“În perioada 18 noiembrie – 10 decembrie 2021, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română și B.R.D. – Groupe Sociéte Générale, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 4,00% și respectiv de 4,60%, iar cele în euro au scadență de 5 ani și dobândă anuală de 1,80%. Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

“Ministerul Finanțelor continuă emiterea titlurilor de stat destinate populației prin Programul FIDELIS. Titlurile de stat dedicate populației, atât în lei cât și în euro, vor continua să capteze interesul românilor care caută investiții profitabile garantate de statul român. Trebuie menționate profesionalismul și experiența partenerilor noștri în acest Program. Acestea continuă să fie piloni importanți pentru promovarea emisiunilor derulate prin mecanismul Bursei de Valori București”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară.”

sursa: mfinante.ro

Mai jos, detaliile celor trei emisiuni de titluri de stat:

fidelis noiembrie 2021

sursa: bvb.ro

De mentionat ca dobanzile sunt neimpozabile.

Poti participa la plasamentul celor trei emisiuni de titluri de stat ori direct prin intermediul sindicatului de intermediere format din: BT Capital Partners (firma de brokeraj afiliata Bancii Transilvania), Banca Transilvania, BRD si BCR.

De asemenea, poti subscrie si prin intermediul altor brokeri autorizati BVB, asa cum este Tradeville.

Iti poti deschide cont online la Tradeville aici.

Si aici poti vedea cum se fac subscrierile prin Tradeville, direct online.

Spor!

Valentin

Disclaimer – acest articol contine link de afiliere pentru brokerul Tradeville. 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul StiintaBanilor.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul StiintaBanilor.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul StiintaBanilor.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *